Prestaties verbeteren met deze 6 inzichten

Govert Viergever

Govert Viergever

Hoe kun je je prestaties verbeteren? Dat is de grote vraag, en het antwoord begint bij jezelf. 

Wat betekent presteren voor je? Is dat harder werken? Is dat meer gas geven? Is dat meer “moeten” van jezelf? Is dat meer stress en druk ervaren? Dit zijn allemaal relevante vragen om over na te denken als je je eigen prestatie gaat analyseren en optimaliseren. Google kan je helpen om tot een definitie te komen. Prestaties verbeteren daarentegen kan Google niet voor je. Het gaat namelijk om jou! Hoe kan jij je potentie realiseren en tot een optimale prestatie komen?

Definitie van presteren

Presteren is niets meer dan dat je in het hier en nu vanuit flow en concentratie vanuit je hoogste energie, de acties kan uitvoeren zoals jij dat in dit moment bedoeld bent om te doen. Dit klinkt misschien als een vage beschrijving, echter is deze heel concreet en tastbaar. Wat heb je nodig voor je prestatie? Je beste zelf wie je bent geworden tot op heden (DNA, kwaliteiten, trainingen en je eigen energie), het hier en nu, en het vertrouwen dat je het juiste aan het doen bent. 

Elementen die bijdragen aan prestaties verbeteren

Maar hoe kun je je prestaties verbeteren? Aan de hand van het model “Elements of high performance” kan je inzicht krijgen op welke thema’s je nog verbeteringen kunt realiseren. Wij geloven dat als je deze elementen bij jezelf hebt geoptimaliseerd, dat je ook de beste versie van jezelf kunt worden, en dus ook beter presteren. Zie hieronder het model met uitleg!

  • Purpose: Zit jij op de goede plek? Ben jij iets aan het doen wat jij leuk vindt en bijdraagt aan jouw (levens)missie? Heb je een doel en een richting waar je heen beweegt? 
  • Voeding: Hoe ga jij om met je eigen lichaam? Draag je er zorg voor? Eet je gezond en voldoende voor je eigen doelstellingen? Vermijd je eten wat niet goed voor je is (junk food / alcohol / roken)? 
  • Slaap: Slaap je optimaal? Wat is de kwaliteit van slaap? Hoe sta je ‘s ochtends op? 
  • Stress: Ervaar je veel stress en druk op je werk? Kan je naast inspannen ook ontspannen? 
  • Bewegen: Heb je een fitnessplan of een bepaalde routine? Beweeg je genoeg? Zit je niet te lang? 
  • Emoties: Ben je bewust van de emoties die door je heen stromen? Ervaar je meer angst of kracht bij jezelf? Welke trauma’s draag je mee die invloed hebben op je prestatie? 

Elementen die bijdragen aan prestaties verbeteren

Dit zijn allemaal vragen die je helpen om meer inzicht te krijgen in jouw positie ten aanzien van de “Elements of high performance”. Jij alleen, vanuit eerlijkheid, hebt antwoord op deze vragen. Jij weet waar je alvast aan kunt beginnen om je prestaties te verbeteren.

Wij, Human Upgrade, geloven erin dat als je deze elementen aanpakt en jij jezelf “biohackt” op deze vlakken, dat je vrij snel naar je prestaties kunt verbeteren.

Wil jij weten precies op welke vlakken jij tekort komt? Waar je op moet letten? Of welke elementen je op dit moment juist goed inzet? Wij kunnen je deze inzichten geven!

Klik hier en lees hoe wij jou inzichten kunnen geven in jouw unieke DNA, lichaam en brein tijdens onze 12 weekse UPGRADE programma!

Volg ons op LinkedInInstagramFacebook voor meer informatie. Oh, en wist je dat onze Govert een eigen podcast heeft over biohacking? Check it out!

Happy Upgrade 🚀

Boek een
demogesprek

Bekijk hier het
UPGRADE programma

× Hoe kan ik je helpen?