Leer meer

Wat is biohacking?

Biohacking is een hele brede term die een enorm scala aan activiteiten kan omvatten. Voor ons betekent biohacking het inzicht krijgen in je eigen lichaam en doen wat goed is voor jouw unieke biologie en biochemie. Geen chips, magneten of lichamelijke ingrepen, maar een optimalisatie van alle elementen die ons lichaam en brein van nature nodig hebben om zo goed mogelijk te presteren. 

HumanUpgrade_biohacking

Biohacking op basis van wetenschap

De wetenschap laat zien dat ons lichaam een verzameling is van fysiologische en psychologische systemen. Door inzicht te hebben in deze systemen kan je slimme veranderingen aanbrengen, oftewel een ‘hack’ van jouw biologie. De systemen die we met eenvoudige veranderingen kunnen optimaliseren zijn bijvoorbeeld:
 • Voeding

  Wanneer, de hoeveelheid en de juiste voeding

 • Slaap

  Het circadiaans ritme

 • Psychologie

  Slimme doelen, mindset en discipline

 • Stress en ontspanning

  Ademhaling, meditatie en visualisatie

 • Beweging

  Frequentie, intensiteit en volume

Inzicht in jouw lichaam & brein

Wij verzamelen de inzichten in jouw systemen door draagbare meetapparatuur en wetenschappelijke laboratoriumtesten. Deze informatie combineren we met onze kennis van DNA en de ontwikkeling van de mens. De verzameling van testen geeft een holistisch beeld, geeft inzicht in patronen en vertelt je exact wat je moet doen om je lichaam en brein te optimaliseren.

Het meetbaar maken van de werking van jouw lichaam bespaart gokwerk en tijd en geld aan willekeurige en goedbedoelde adviezen.

Biohacking is geen topsport

Biohacking is niet nieuw. De topsport past biohacking dagelijks toe door nulmetingen uit te voeren, te experimenteren in een van de systemen en te meten of er verbetering is.

Ook wij als topatleten zijn dagelijks bezig geweest met het ‘hacken’ van onze lichamen, focus en cognitie. We hebben toegang tot de meest geavanceerde wetenschappelijke methodes die mensen in staat stellen hun lichaam van binnen en van buiten te kennen. Zo hebben wij onze potentie waar kunnen maken. Jij kan dat ook.

Boek een
demogesprek

Bekijk hier het
UPGRADE programma

× Hoe kan ik je helpen?